Moringa zaden (5 stuks)

De Moringa oleifera staat bekend als wonderboom, omdat alle delen van de plant ergens voor kunnen worden gebruikt en de bladeren en vruchten een hoge voedingswaarde en medicinale toepassing hebben. In ontwikkelingslanden wordt de boom regelmatig aangeplant op plantages om ondervoeding van de bevolking tegen te gaan. De soort kan goed tegen droogte. De nog niet volgroeide, groene vruchten worden het meest gebruikt in Aziatische gerechten, terwijl de zaden kunnen worden gegeten als noten of verwerkt worden tot olie (ze bevatten 30-40% olie). De zaden hebben ook een zuiverende werking, zodat ze vervuild water drinkbaar kunnen maken. Ook de bloemen kunnen worden gekookt en het blad kan gegeten worden als spinazie, als toevoeging bij salades of door een stamppot. Het blad bevat veel vitamines en mineralen en kan ook worden gedroogd voor thee.

De soort kan in de natuur tot meer dan 12 meter hoog worden, maar kan in het Nederlandse klimaat gehouden worden als pot- of kuipplant. Zorg voor een zandige grond en bescherm de plant in de winter tegen vorst. Het is een snelle groeier voor een plaats in de zon. 

Moringa oleifera zaden (5 stuks)
€ 2,95

€ 1,95

  • 0,01 kg
  • Beschikbaar /Available / Disponible
  • Levertijd: 1-4 werkdagen/Delivery time: 1-4 business days/Délai de livraison: 1-4 jours ouvrables1

Moringa poeder (50 gram)

Ons moringapoeder wordt verkregen door het verpulveren van de bladeren van de moringaboom, ook wel de wonderboom of boom des levens genoemd vanwege haar geneeskrachtige eigenschappen. Moringa is rijk aan vitamines, mineralen en plantaardige eiwitten.  Het poeder staat bekend als superfood, heeft een milde smaak en kan zeer veelzijdig toegepast worden, bijvoorbeeld in salades, op vis of door sauzen. De moringapoeder is een 100% natuurlijkproduct en is onbewerkt en zonder additieven.

10 Moringa oleifera zaden
€ 4,95

€ 3,45

  • 0,02 kg
  • Beschikbaar /Available / Disponible
  • Levertijd: 1-4 werkdagen/Delivery time: 1-4 business days/Délai de livraison: 1-4 jours ouvrables1

Moringa boompje

De Moringa oleifera staat bekend als wonderboom, omdat alle delen van de plant ergens voor kunnen worden gebruikt en de bladeren en vruchten een hoge voedingswaarde en medicinale toepassing hebben. In ontwikkelingslanden wordt de boom regelmatig aangeplant op plantages om ondervoeding van de bevolking tegen te gaan. De soort kan goed tegen droogte. De nog niet volgroeide, groene vruchten worden het meest gebruikt in Aziatische gerechten, terwijl de zaden kunnen worden gegeten als noten of verwerkt worden tot olie (ze bevatten 30-40% olie). De zaden hebben ook een zuiverende werking, zodat ze vervuild water drinkbaar kunnen maken. Ook de bloemen kunnen worden gekookt en het blad kan gegeten worden als spinazie. Het blad bevat veel vitamines en mineralen en kan ook worden gedroogd voor thee.

De soort kan in de natuur tot meer dan 12 meter hoog worden, maar kan bij ons gehouden worden als kuipplant. Zorg voor een zandige grond en bescherm de plant in de winter tegen vorst. Het is een snelle groeier voor een plaats in de zon. 

 

Het boompje wordt geleverd als jonge plant en heeft een hoogte tussen de 5 en 20 centimeter. 

10 Moringa oleifera zaden
€ 12,95

€ 7,95

  • 0,02 kg
  • Uitverkocht / Out of stock / Épuisé

Moringa zeep (blok, 70 gram)

Verkwik je doucheroutine met de frisse, bloemrijke geur van moringa. Deze plantaardige zeep biedt een rijk schuim voor grondige reiniging van je huid. Door de moringazaadolie voelt je huid zacht en gehydrateerd.

Eigenschappen: Droogt niet uit. Voor een gereinigde, zachte en gehydrateerde huid. Rijk schuim. Plantaardige zeep met zaadolie van handgeplukte moringavruchten. 

Plantaardige zeep met moringazaadolie als bestanddeel.
€ 2,95

€ 1,95

  • 0,08 kg
  • Uitverkocht / Out of stock / Épuisé